Den som samtalar en stund med Carin har svårt att märka att hon har gått igenom en stroke med åtföljande afasi, alltså förvärvad språkstörning till följd av hjärnskada.
Men hon själv och hennes barn vet att hon ibland får ta ett annat ord, när hon inte hittar det rätta. Så är det särskilt när hon blir trött.
Även om man med möda kan lära sig språket på nytt, blir man aldrig helt återställd, och Carin betonar vikten av att man tar sig tid att vila.
På onsdagen var det internationella afasidagen. Det uppmärksammades av Afasiföreningen i norra delen av Kalmar län, som informerade på sjukhusbiblioteket om sin verksamhet.
Föreningen har två träffar i månaden för fika och gemensam lästräning. Den sociala biten är viktig, då många som får afasi blir isolerade. Det är inte så roligt att gå ut om man inte kan göra sig förstådd. Många har inget tålamod med den som inte hittar orden.
Vid afasiträffarna får de träffa andra som är samma situation och slipper känna att de är ensamma.
Carin Joelhed fick själv stroke med afasi i sviterna efter en operation 1990, men har kommit tillbaka tack vare hjälp från logopeder och tre envisa döttrar, som ställde krav på henne.
Om det berättar hon i boken "När språket gick sönder", som kom ut 2003, men som fortfarande finns att köpa.
- Jag var ung och fick bra resurser. Ju äldre man blir, desto svårare är det att börja om med språket, konstaterar hon.
Hon uppmanar folk att inte stressa den som har svårt att hitta orden, och inte fylla i.
- Det är så mycket plus om man får komma på orden själv.