Konsten att laga avancerad mat på ett stormkök
Pulvermos, korv, ravioli och makaroner. Men vem lagar egentligen avancerad mat på ett stormkök? Familjen Limenholt som besökte MC-dagarna förra året fick testa och avgöra.
Recepten som lagas av familjen Limenholt finns att hämta i Anders Billings bok "Tältmat".
Foto: Liljegren Anders
Soliga bananer
2-3 gula lökar 1 burk krossade tomater 1 dl matlagningsgrädde 1 vitlöksklyfta indiska kryddor, t.ex. spiskummin och kanel 1/2 buljongtärning russin jordnötter eller cashewnötter olja till stekning quornfilé eller något kött, t.ex. kycklingfilé couscous Hacka löken och låt den puttra i olja på låg värme. Slå på lite vatten så att den blir mjuk och god. Tillsätt tomater, grädde, vitlök, kryddor och buljong och låt såsen koka ihop. Lägg i filébitarna och efter en stund nötter och russin. Nu kan grytan stå och "goa till sig" en stund medan couscousen kokas. Ge grytan ett sista uppkok före servering.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!