Korna rusar och grillen tänds

Korusning och köttauktion är några av aktiviteterna på Skönero kommande helg. Skådespelaren/kocken Per Morberg håller i auktionsklubban.

Korusning är ett populärt arrangemang på Skönero. (Bilden är beskuren).Foto: Lars Lundgren

Korusning är ett populärt arrangemang på Skönero. (Bilden är beskuren).Foto: Lars Lundgren

Foto: Lars Lundgren

Västervik2009-09-15 17:36
- Han kommer även att få äran att stå bakom grillen en stund, berättar Ola Lönnqvist på Skönero Kött. - Vi har följt Per Morbergs tv-program och inspireras av honom. Skojigt nog nappade han när vi undrade om han kunde tänka sig att komma hit.- Han jobbar med bra recept, äldre sådana. Det är husmanskost på ett roligt sätt, ofta stekar och långkok. Det gillar jag.Skönero Kött är ett familjeföretag som startade i början av 1900-talet. I dag bedrivs köttdjursuppfödning av rasen Charolais på gården. - 1985 köpte vi in de första Charolaisdjuren. Till en början tio kor som med åren har utvecklats till en besättning på cirka 200 dikor och 400 ungdjur, berättar Ola Lönnqvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om