Kostpersonal vill inte byta arbetsgivare

För bara några år sedan var jobben i köket på Gertrudsvik i Västervik hotade. Då tog kommunen över köket, för att rädda jobben. Nu är personalen orolig för att en privat arbetsgivare ska ta över och sparka personal.

- Vi jobbar tajt redan i dag, säger Kristina Boström.

- Vi jobbar tajt redan i dag, säger Kristina Boström.

Foto: Ellen Kindstrand

Västervik2010-01-12 18:41
I produktionsköket på Gertrudsvik jobbar i dag ett 30-tal anställda. De är rädda för att en ny arbetsgivare ska göra stora rationaliseringar efter det första året, när det inte finns något krav på att behålla personalen längre.Susanne Calmunger och Kristina Boström har jobbat i köket sedan 1982 respektive 1993.Calmunger anser att det på sikt är tryggare med en kommun som arbetsgivare, även om det blir besparingar då också. Ett stort företag kan rationalisera mer. Det kan också hända att företaget har egen personal på andra ställen, som kanske erbjuds jobb i Västervik.Boström är också skeptisk till att byta till en privat arbetsgivare.- De kanske har egen personal som ska sättas in, och i dagens läge är det ju inte så lätt att få ett nytt jobb. Jag tror inte att det blir bra. Vi jobbar tajt redan i dag.Både hon och Calmunger framhåller att personalen redan har tagit fram en rad egna förslag till besparingar. De tycker att dessa kunde prövas först.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om