Krogar vill växa i höjden

Plötsligt vällde plusgraderna in över kommunen. Folk började knäppa upp sina jackor och började diskutera för sommaren. Bland annat över var man skall ta sin kvällsöl.

Höjdservering. Uteserveringarnas storlek brukar årligen diskuteras. Här ser vi ett förslag på hur exempelvis Restaurang Harrys kan skapa en uteservering i två plan.

Höjdservering. Uteserveringarnas storlek brukar årligen diskuteras. Här ser vi ett förslag på hur exempelvis Restaurang Harrys kan skapa en uteservering i två plan.

Foto:

Västervik2006-03-30 00:25
Uteserveringarna har i årtionden varit ett hett och kärt debattämne. Kommunen och restaurangägare har inte ofta haft samma åsikter.
Staketstorlek, färgval och framför allt gatuyta som skall tas i anspråk är allvarliga saker. Så sent som förra sommaren gick kommunala tjänstemän omkring och mätte med tumstock hur mycket som bord och stolar brett ut sig. Närvarande matgäster såg något förvånade ut.

Det sistnämnda med gatuyta försöker några restauranger komma ifrån i år. Man vill bygga till i luften.
- Jag har länge haft tankar på en andra våning mot Fiskaretorget, säger Pia Hallin på Restaurang Harrys.

En idéskiss har gjorts av Atrio. Ytan en trappa upp kommer inte att störa någon utsikt för någon. Fönstren på väggen har sedan många år varit "plomberade".
En annan restaurang som har planer för sommaren är Tre Rum & Kök.
- Vi har haft ett antal platser ute mot Grönsakstorget, säger Jonas Thorsson.
- Vad vi nu funderar över är en uppfräschning. Det kan ske med en utvidgning av terrasstyp och att någon del kan bli en inglasad veranda.
Vi får väl se vad som händer till sommaren. Något nytt brukar det ju alltid bli. Dessutom skall idéerna och förslagen passera några kommunala instanser.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om