Kylda skinkor klarar rötan

På delikatessbutiken Ost & Deli i Västervik märker man inte av rötmånaden nämnvärt. Det kan bero på att temperaturen ligger på stadiga 16 grader året om.

Under rötmånaden riskerar man att drabbas av denna syn. Sommarmånadernas höga halt av fukt och värme orsakar bakterier och mögelsvamp.Foto: Johan Nilsson/Scanpix

Under rötmånaden riskerar man att drabbas av denna syn. Sommarmånadernas höga halt av fukt och värme orsakar bakterier och mögelsvamp.Foto: Johan Nilsson/Scanpix

Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Västervik2008-07-24 00:06
Hanna Oskarsson på Ost & Deli har inte märkt av rötmånadens intåg.- Inte än. Men vi har ingenting stående framme som inte är nedkylt och så håller vi en låg rumstemperatur runt 16 grader året om.Hanna Oskarsson tycker inte att hon själv tillhör generationen som behövt bekymra sig över rötmånaden, men minns att hon har fått uppmaningar från pappa att skynda sig med att ställa in smöret i kylen under juli och augusti. Den mest känsliga varan i butikens sortiment är den kokta skinkan. Ostarna klarar sig lite bättre i värmen.- Vi luktar, smakar och stämmer av att alla varor är okej varje morgon, men det gör vi året runt, säger hon. - Jag tror att det är annorlunda på en renodlad restaurang, där man ofta har en buffé stående framme. -Där bör man nog vara extra försiktig under rötmånaden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om