"Lamm och lax, det är påsk för mig"
När den nye restaurangchefen på Ekhagens golfbana är påskledig, står bland annat lax och grillat lamm på menyn. Dessutom passar han på att fira sin fru på födelsedagen.
Ny på banan. Henrik Esselholm tog nyligen över restaurangen på Ekhagens golfbana. I helgen firar han påsk med familjen. Han tänker ta det lugnt, men pausar inte från matlagningen. När lammet ska grillas är det han som sköter utegrillen. Foto: Anders Liljegren
Foto:
Han tog nyligen över restaurangen på Ekhagens golfbana. Under de senaste veckorna har han jobbat med att dra igång verksamheten efter säsongsstarten i mars.
I helgen ska han vara ledig, i alla fall till att börja med.
- Då ska jag umgås med familjen. Bara ha det skönt och äta påskmat. Min fru fyller år så vi slår två flugor i en smäll och firar påsk, och födelsedag med svärföräldrarna på samma gång, berättar Henrik Esselholm.
Men helt befriad från matlagningen kommer han inte vara.
- Vi ska grilla utomhus. Grillen sköter jag, säger Henrik Esselholm bestämt.
Vad äter då en restaurangchef på påskafton?
- Lamm och lax, det är påsk för mig. Sedan blir det den traditionella plockmaten: Janssons frestelse, sill och prinskorv. Och ägg förstås, dem får man inte glömma! berättar Henrik Esselholm.
Äggen målas tillsammans med familjen. Och så tänker Henrik äta mycket godis, gärna choklad. På Påskdagen är han tillbaka i restaurangköket.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!