Lokal matlagning eller mer kyld mat

Ökad lokal matlagning eller mer kyld mat. Det Ă€r de tvĂ„ huvudspĂ„r som kommunens kostverksamhet nu tittar pĂ„.

Produktionsköket pÄ Gertrudsvik.

Produktionsköket pÄ Gertrudsvik.

Foto: Arkivbild: Matilda Ahl

VĂ€stervik2010-04-20 14:35
Kommunens kostverksamhet har fÄtt tvÄ uppdrag. Dels ska kvaliteten höjas, dels ska kostnaderna minskas med fem miljoner kronor.Vid kommunstyrelsens sammantrÀde pÄ mÄndagen fick politikerna en muntlig information om hur det gÄr med arbetet.Som det ser ut nu finns det tvÄ huvudspÄr.Det ena Àr att gÄ mot ökad lokal tillverkning igen, med fler tillagningskök. Men för att klara de kostnader som detta vÀntas föra med sig - köken mÄste byggas om - fÄr kommunen i sÄ fall koncentrera matlagningen av specialkost till ett kök, och samordna lagerhÄllningen av specerier, nÄgot som kan spara in transporter.Det andra spÄret Àr att gÄ över till kyld mat i högre utstrÀckning Àn i dag.Kostchef Gunilla Ekfeldt kan inte svara pÄ Àn vilket av de bÄda förslagen som de kommer att förorda, eftersom de först mÄste rÀkna mer pÄ vad förslagen kan innebÀra ekonomiskt.I maj ska Àrendet upp igen i kommunstyrelsen, som dÄ fattar beslut om hur det ska bli.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om