Att gå och äta i Västervik blev succé

I våras anordnade Moveat ett evenemang i Västervik där gäster kunde gå runt och äta smakprov från flera olika restauranger och kaféer i staden. Det blev så lyckat att de återkommer redan i höst.

Gustawas kök och bar är med även i nästa omgång av Moveat. "Det var så trevligt och en härlig stämning", säger Ann-Charlott Rickne, hotelldirektör för Stadshotellet, som driver restaurangen.

Gustawas kök och bar är med även i nästa omgång av Moveat. "Det var så trevligt och en härlig stämning", säger Ann-Charlott Rickne, hotelldirektör för Stadshotellet, som driver restaurangen.

Foto: Kollage VT

Västervik2023-07-14 12:00

– Det blev succé, säger Linna Bäckman, som är projektledare på Moveat.

I våras deltog sex matställen och de 260 biljetterna sålde slut.

– Det var ett väldigt roligt inslag och engagerade mycket folk. Vi ska vara med i höst igen, säger Stadshotellets direktör Ann-Charlott Rickne.

Tanken är att man äter en bit mat på ett ställe, för att sedan gå vidare till nästa och nästa...

Än så länge har fem anslutit sig till höstens upplaga, alla fem var även med under våren. Och redan nu har 220 biljetter sålts.

– Så det gäller att hålla sig framme om man vill ha en biljett, säger Linna Bäckman.

Från Moveats håll hoppas de kunna utöka med sju matstopp på rundan i Västervik. Det skulle göra att de även kan öka antalet biljetter från 260 till 300.

På varje ställe serveras en smakportion, oftast något som representerar restaurangen eller kaféets inriktning, och i Västervik kan man välja mellan ett ordinarie eller ett veganskt alternativ.

Ann-Charlott Rickne berättar att något av det som var roligast med att vara med var att förmedla vad de står för och att få visa upp restaurangen för Västervikare som kanske inte hittat till Gustawas ännu.

– Och att det var så trevligt och en härlig stämning. Folk var väldigt glada, säger hon.

De restauranger som redan anslutit sig till Moveat den 9 september är, förutom Gustawas, Guldkant, Bageri 96, Rosa himmel, Matkultur och Pink Bistro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!