När vi träffar riksdagsmännen har de precis avslutat ett möte med fiskaren Alexzander Hjalmarsson. Tidigare på förmiddagen har de guidats i Östersjöfabriken som tar emot musslor som odlats i Östersjön.
Gruppen består av riksdagsledamöter från fem län i sydöstra Sverige: Smålandslänen, Blekinge och Östergötland.
Lars Engsund från Oskarshamn fastnade för en detalj i mötet med fiskaren.
– Skillnaden i människors attityd till fiskare i Norge och Sverige. I Norge hyllas fiskarna som hjältar när de kommer hem med sina fångster. I Sverige ses de som ett miljöproblem.
Han säger att politikerna har en roll att spela i att förändra samhällets attityd att få folk att förstå att fiske är ett yrke och att fisket är en viktig näringsgren.
– När man gör upp om fiskekvoter är övriga Östersjöländer för höjda kvoter utom Sverige som vill ha sänkta kvoter.
Där menar han att Sverige sticker ut på ett negativt sätt.
Kommunpolitikern Harald Hjalmarsson (M) tycker att dagens politik slår snett.
– Det som folk oroar sig för är det kustnära fisket, men hittills har vi haft regler som gynnat de storskaliga aktörerna medan små, kustnära aktörer slagits ut.
Samtidigt kommer med jämna mellanrum om utsatta fiskbestånd i Östersjön.
Går det att värna både om fiskbestånden i Östersjön och det småskaliga fisket?
– Först behöver vi undersöka om det finns en motsättning, och vi behöver veta mer om hur bestånden ser ut. Här talade man om ett rekordår. Vi har en riksdagsman från Blekinge. Där säger lokala fiskare att det finns gott om fisk. Vi behöver få mer kunskap, säger Susanne Nordström, riksdagskvinna från Östergötland.