"Grill Truck" stÄr det pÄ det nyuppstÀllda gatuköket utanför entrén till Ica Maxi. Inne i vagnen jobbas det frenetiskt med de sista förberedelserna inför öppnandet pÄ lördagsförmiddagen. Allt ska vara perfekt, och med maximal hygien.
â Vi tror att det finns ett stort intresse för Balkanmat hĂ€r i VĂ€stervik, sĂ€ger Jay Djeljadini, 29, som de första dagarna hjĂ€lper pappa Nazif Djeljadini, 52, att komma igĂ„ng med sin nya rörelse.
â Och finns intresset inte Ă€nnu sĂ„ ska vi skapa det. Alla VĂ€sterviksbor mĂ„ste testa mat frĂ„n Balkan. Sedan blir de fast.
â Det Ă€r lite annorlunda, fantastiska smaker, sĂ€ger Nazif som kom frĂ„n Bosnien till Sverige för 25 Ă„r sedan. Han Ă€r utbildad kock och jobbade med matlagning redan hemma i Bosnien.
HÀr i Sverige har Nazif Djeljadini arbetat i flera motellkök och andra storkök innan har nu tar steget över till att öppna eget.
â Jag sökte tillstĂ„nd hos Ica Maxi om att fĂ„ stĂ„ strax intill deras entrĂ© med min vagn och Ă€r mycket glad över det positiva svar jag fick, sĂ€ger han.
Det finns ju andra gatukök i omrÄdet. Ni Àr inte rÀdda för konkurrens?
â Nej, vi sĂ€ljer ju inte korv utan har specialiserat oss pĂ„ lĂ€ckerheter frĂ„n Balkan. Till exempel "cevapcic" med det speciella somunbrödet, med smak av salta havsstĂ€nk som bakats efter traditionellt bosniskt recept. Med BalkansĂ„ser sĂ„som ajvar och kajmak, vilka görs pĂ„ bland annat typisk Balkanost.
"Grill Truck" serverar Àven en hamburgare och kebab av olika slag.