I alla fall om man ser till vilka som kommer att vara med och tävla. Till tävlingen är nämligen en bagare från kommunen anmäld: Raymond Hanna från Västervik Resort.
Tävlingen drogs igång under förra året, och enligt ett pressmeddelande blev det "succé". Den är ett samarbete mellan länsstyrelserna i Kronoberg, Jönköping och Kalmar län men även Destination Småland och MAT2022. Upplägget är enkelt, en person som driver en restaurang i Småland eller på Öland och vars restaurang har pizza på menyn kan ställa upp.
De ska baka två pizzor, en småländsk och en vegetarisk.
Man får bara använda råvaror från Småland, som kommer tillhandahållas på plats. Man får en lista över dem innan, för provbakning "hemma" kan man tänka.
Egen deg, tomatsås och egen unik råvara får man också använda. Extra poäng utdelas till den som använder svenskt mjöl i degen.
Raymond Hanna ställer upp mest av nyfikenhet, berättar han:
– Ja, jag blev nyfiken mest. Jag känner honom som arrangerar det hela lite, så det kan vara skoj.
Vad ska du göra för att vinna?
– Jag tror att jag ska vara mig själv, vara som jag är. Vi har fått en lista över råvaror, det är mycket svamp och lingon, mejeri och chark. Jag tror på att hålla det enkelt, att se till vad som passar ihop. Men ganska "rent" och få ingredienser kommer det att bli.
Tävlingen arrangeras i trädgården i residenset i Växjö den 9 september och vinnaren utses av en jury, där bland annat pizzeriaägare och Maria Arnholm, landshövding i Kronoberg, ingår.