Verksamheten drivs på franchisebasis åt Hemdeli, som har funnits flera år i Västervik. Erik var först anställd där ett år, men i maj tog han över verksamheten i Västervik med sitt nystartade bolag.
På sikt hoppas han kunna anställa en person. Det har tidigare varit två personer som sålt Hemdelis produkter i det här området, som sträcker sig från Åtvidaberg i norr till Mönsterås i söder och Vetlanda i väster.
Han är medveten om att han blir tvungen att jobba hårt under några år för att bygga upp en kundstock, men det är han beredd att göra.
– Det är som en livsstil för mig. Jag jobbar sex dagar i veckan, men vissa helger tar jag ledigt. Mina föräldrar bromsar mig.
På fritiden tycker han om att vara med vänner och familj, titta på film och sticka ut med båten och fiska.
– Det är det jag hinner ungefär.
Innan han började köra åt Hemdeli, var han försäljare av larm under ett par års tid.
– Jag tyckte att det var fantastiskt kul med direktförsäljning. Jag gillar det spontana och att få en kundrelation, säger Erik, som har knackat dörr sedan han gick ut skolan.
Sortimentet i bilen består huvudsakligen av kött, fisk och skaldjur, plus lite kryddor och desserter.
Du har inte funderat på att utöka med exempelvis grönsaker?
– Nej, det är svårt att få ekonomi i det. Annars hade jag gärna haft det, säger Erik.
Sedan tidigare har han vissa kunder som han återkommande åker till, men han provar också andra adresser emellanåt, för att hitta nya kunder.