Elias Besheri pratar snabbt och entusiastiskt när han beskriver sitt ursprungslandskök.
– Det är inte stark mat, men den är smakrik och nyttig. Man äter på ett helt annat sätt än här. Det är mer sällskapligt. Man delar på maten istället för att hugga in på varsin köttbit.
När bröderna tog över Sahara för ungefär tio år sedan var siktet inställt på att det skulle bli en libanesisk restaurang. I storstäder som Stockholm och Jönköping hade det libanesiska köket fått fäste. Det ville sig inte, och istället utvecklade sig Sahara till en mer traditionell restaurang.
Men Elias var inte nöjd.
– Vi, Harrys, Briggen och Guldkant har haft ungefär samma mat. Det var dags att någon gjorde något annorlunda.
Därför gjordes en nysatsning på den libanesiska profilen efter storhelgerna. Restaurangen fick ny inredning, med varmare färgtoner och foton från Libanon.
Nu satsar man på meze – libanesiska smårätter som man äter med bulgur eller ris – både som restaurangmat och take-away.
– Jag tycker att det passar utmärkt till fredagsmyset.
Kan man få barn att äta libanesiskt?
– Absolut. Det finns massor av rätter som barn tycker om.
När han får peka ut några favoriter så blir tabuleh – en persiljesallad, hummus – en kikärtsröra och nötfärsspetten.
– Libanesiskt mat innehåller mycket bönor och ärtor. Det är mycket grillat, säger Elias Besheri.
I dag är menyn till 90 procent libanesisk. Fortfarande finns det husmanskost både vid luncherna och på kvällen.
– Oxfiléplankan säljer hur mycket som helst. Den kan vi inte plocka bort.