Det är ägartrion bakom Kingpin i Västervik som nu satsar i de norra delarna av staden. De driver även Kingpin i Oskarshamn, och restaurangen på Ekhagens golfbana i Västervik, utöver flera stora cateringuppdrag.
Läget var en avgörande faktor, berättar Christoffer Jönsson, som tillsammans med Tobias Fiebig och Andreas Andersson äger restaurangen.
– Vi har fört en dialog med förra ägaren en längre tid. Det geografiska läget är gynnsamt, det händer väldigt mycket i de norra delarna nu, säger Christoffer.
De förlitar sig mycket bland annat hantverkare, som uppskattar läget och nära parkeringsplatser.
– Och de kommer att känna igen sig till stor del. Vi vill så klart sätta vår egen prägel på det hela, och kommer att ändra om lite den närmaste tiden. Vi vill få igång cateringbiten rejält igen, den har varit otroligt saknad, det märker vi.
Att öppna under en tid när priserna på mat ökar har inte varit en självklarhet.
– Men vi har en styrka i att vi är tre stycken som arbetar tillsammans i det här.
Helene Åkerberg är den som nu är restaurangansvarig. Hon är en kändis i köket, hon har jobbat på Fabriken under annan ledning länge.
– Det är roligt att vara igång igen, och att se alla stammisar. Man lär känna dem, vet vad de och deras hundar heter, haha! Vår catering har varit stängd hela våren och att dra igång den igen ska bli väldigt kul.
– Vi vill förnya oss med, det kommer ske lite förändringar här varje vecka, säger Christoffer Jönsson.