Nytt företag vill slå hål på myt

Familjen Wadsten har flyttat sin charkuteritradition från Linköping till Loftahammar. Här förklarar de varför.

Andreas Wadsten har tillsammans med sin far Tommy öppnat upp Wadstens Kött och Chark vid infarten till Loftahammar. Foto: Henrik Hultqvist

Andreas Wadsten har tillsammans med sin far Tommy öppnat upp Wadstens Kött och Chark vid infarten till Loftahammar. Foto: Henrik Hultqvist

Foto: Fotograf saknas!

Västervik2010-07-22 00:00
Det finns ingen skylt. Inget företagsnamn heller. Det finns ingenting som tyder på att det är en verksamhet på Göklyckegatan 3 igen.- Hit ska du, säger Tommy Wadsten och vinkar in mig genom en dörr på gaveln till den gamla industribyggnaden.- Vi vill inte ha någon skylt. Det är inte snyggaste skylten som vinner. Kvaliteten på produkterna är viktigare, tillägger han när vi kryssar fram mellan tillverkningsmaskinerna på Wadstens Kött och Chark.- Produkterna sprids bäst genom mun mot mun-metoden, förtydligar Tommys son och kompanjon Andreas Wadsten.Loftahammars nya företagare vet vad de pratar om. I Östergötland har familjen Wadstens företagande gjort sig känt för att hålla låg profil och låta produkterna tala för sig. - Vi vill att våra korvar och skinkor ska kunna ge kroppen något extra. En produkt från oss ska väcka en aha-känsla, menar Tommy.Och förutsättningarna för att lyckas med det i Loftahammar ska vara de bästa enligt de nya företagarna. - I den här lokalen har vi nu perfekta förhållanden. Det är lagom stort och det är en stor tomt som vi kan växa på om det behövs, förklarar Tommy.De Linköpingsbördigas landning i Loftahammar lär komma som en positiv nyhet för dem som vill ha mer lokalproducerad mat i byn.- Lokalproducerat är dyrt säger många, men vi ska slå hål på den förutfattade meningen. Och vi ska skaffa oss samarbetspartners här. Sedan hoppas vi att lokala företag inte bara säger att de vill ha lokalproducerat utan även fullföljer det fullt ut. Vi har redan fått några lokala företag som hört av sig, säger Andreas. Och Wadstens har en dröm när det kommer till lokalproducerad mat i Loftahammarsområdet. - I dag blir vi hänvisade till slakteriet i Kalmar och i Valdemarsvik. Det kan vara ett problem att bara ha två slakterier att välja på. Vi ser gärna att det växer upp flera mindre lokala slakterier i regionen, säger Andreas.- Det är en dröm vi har, men det kan vara svårt att uppnå, men vi ser positivt på framtiden och möjligheterna i Loftahammar, tillägger Tommy.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om