Du vore inte den första som tar miste, för stadsarkitekten Sara Dolk har fått både mejl och kommentarer från allmänheten som kommenterar det nya "konstverket" vid Tändstickan.
– Vi skulle först sätta upp en vanlig sittbänk på platsen. Men vi passade på att göra den lite festligare, ungefär som de stora solstolarna vid varmbadhuset, där man också tänkt annorlunda, berättar Sara Dolk.
– Det är nästan smickrande att folk verkar tycka att det är konst, men riktigt så är det inte tänkt, det är en bänk.
Hade syftet varit ren utsmyckning i det offentliga rummet finns andra regler att förhålla sig till. Det sköts i så fall genom kulturenheten. Nu är det samhällsbyggnadsenheten som är ansvarig och som beställt arbetet av Kanonaden, de som har ramavtal med kommunen.
Idén till de korslagda tändstickorna kom till efter att Daniel Niklasson, som är chef för samhällsbyggnadsenheten, och Sara Dolk, började planera för bänken. Niklasson hade sett något liknande på en semester i Danmark och man ritade ett förslag, som sedan man med hjälp av Kanonaden förverkligade.
– Vi ville så klart knyta an till Tändstickans historia. Idag finns inte mycket kvar av den gamla industrin där, säger Dolk.
– Efter att vi satte upp bänken så har jag fått till mig så mycket historier från de som minns när tändsticksfabriken fortfarande fanns kvar, det är roligt, säger Dolk.
Hon berättar att det allt som allt gått på 250 000 kronor att få bänken på plats.
– Och nu går det bra att sitta där och att leka och klättra på den.