Semifinalen hålls nästa torsdag, den 26 april, på den stora matmässan GastroNord i Stockholm. Under tävlingsmomentet ska Elias Besheri baka den pizza som fört honom dit.
Av de åtta semifinalisterna går fyra till final redan samma dag. Vinnaren får så småningom representera Sverige i pizza-VM.
Men att komma dit är inte det huvudsakliga målet för Elias Besheri.
– Bara att bli utvald som en av åtta från hela Sverige är stort.
Vad lockade dig att söka?– Jag har ju bakat pizza i alla år men när vi renoverade Sahara ville vi lyfta fram något annat. Så vi satsade på gourmetpizzor bakade på surdegsbottnar. När jag såg att det skulle anordnas pizza-SM ansökte jag. Att få tävla där är att få en bekräftelse på var man ligger.
Tillsammans med sina bröder driver Elias Besheri krogarna Sahara och Fiskeboden i centrala Västervik och syskonen har hjälpts åt att komponera pizzan, som döpts till just Fiskeboden.
Hur tänkte du när du skapade den?– Att den skulle lyfta fram Västervik och föra tankarna till skärgården. Vi har även Västerviksost på pizzan för att lyfta det lokala, berättar Elias Besheri.
Här kan du se Elias Beshiri baka pizzan som förde honom till SM.