Det var den 30 juli i år som mannen stoppades, alltså då MC-Dagarna pågick för fullt i Västervik. Han fick göra ett utandningsprov och det visade sig att han var alkoholpåverkad.
Polismannen som fick blåsa hade vid det aktuella tillfället motsvarande 0,74 promille alkohol i blodet.
Körkortet drogs in direkt. Däremot är det fortfarande inte bestämt än hur länge ägaren kommer att vara av med det.
Lars Färm, utredare på Transportstyrelsen, säger att det kan bli ett beslut den här veckan. Mannen har fått tid på sig till den 17 augusti att yttra sig.
Hur länge körkortet kommer att vara indraget beror på en rad omständigheter, till exempel hur långt man har kört, hur mycket trafik det var och om man har gjort sig skyldig till liknande brott tidigare.
Men om man skalar bort alla sådana faktorer och bara tar hänsyn till promillehalten är det vanligaste att körkortet dras in i åtta månader i ett sådant här fall, enligt Lars Färm. Fast han kan inte svara på hur det blir för just den här personen.
Domen på 80 dagsböter à 300 kronor styck lämnades i form av ett strafföreläggande från riksenheten för polismål i Malmö.
Om den dömde godkänner det, behövs ingen rättegång.
Vad som ska hända i övrigt med den anställde bestäms av personalansvarsnämnden på Rikspolisstyrelsen. Det kan exempelvis handla om en varning eller att han får vård.
Enligt Anders Karlsson, ställföreträdande länspolismästare, finns det ofta ett vårdbehov, när någon gör sig skyldig till rattfylleri.
Om det upprepas, och det inte finns något vårdbehov, och ingen förmildrande omständighet - då blir det sparken.
När körkortet är indraget blir det per automatik ändrade arbetsuppgifter. Polismannen får jobba i inre tjänst och får inte ha hand om några tjänstevapen.
Klas Werme är avdelningschef för Polisen i norra länet. Han tycker att det är en tråkig händelse, men tillägger att medarbetaren givetvis är välkommen tillbaka till jobbet.
- Sedan vilken eventuell disciplinär åtgärd som personalansvarsnämnden kommer att besluta om, är det ingen som vet.