Jörgen Hultgren, som jobbar på Hjälpmedelscentralen i Västervik, är en av dem som berörs av förslaget att kommunerna ska säga upp avtalet med landstinget.
- Det är väldigt ovisst för oss. Vi vet ju inte vad som händer i framtiden.
Hjälpmedelscentralen fick för ett och ett halvt år sedan flytta till nya lokaler vid Timmergatan i Västervik, och det är personalen glad för.
Nu har de fyra teknikerna varsin arbetsstation. Förr fick de turas om med en.
Arbetsmiljön har blivit bättre och de har fått ett bättre flöde i arbetet, eftersom de slipper stå och vänta på lyften, när de ska jobba med en rullstol. Elrullstolarna kan väga 200 kilo styck och då behövs en lyft.
Christian Petersson, en av teknikerna, visar runt i verkstaden. Han berättar att de fick vara med och tycka till om hur lokalerna skulle anpassas till verksamheten, när de flyttade dit.
Bland annat har de ett separat rum, som går att stänga till, där de har de bullriga maskinerna.
I och med att lokalerna är stora är det lättare att hålla ordning på alla grejer.
Bland annat har de målat upp rutor med ortsnamn på golvet i ett rum, där de parkerar rullstolar och annat som ska köras ut till olika delar av norra länet.
Jörgen Hultgren undrar om de ska få vara kvar i sina nya, fina lokaler även i framtiden.
- Vi har kämpat för det här i 15 år, säger han.
De fyra tekniker som jobbar på Hjälpmedelscentralen i Västervik har alla varit där i mer än tio år, så de är väl förtrogna med jobbet.
Mycket av servicen på hjälpmedel gör de ute på fältet, hos brukarna. Vid mer komplicerade lagningar, eller om rullstolen ska byggas om för att passa bättre för den som har den, måste den tas in på verkstaden.
Ibland gäller det att vara uppfinningsrik och hitta nya lösningar, för att brukaren ska kunna använda sin stol.
Vid utprovningen av hjälpmedel jobbar teknikerna i team, ihop med arbetsterapeuter, sjukgymnaster och hjälpmedelskonsulenter.
- Det är ett tacksamt jobb att hjälpa handikappade, för man får ju credit hela tiden för det man gör, säger Jörgen Hultgren.