Råttor i skafferiet på anstalten

Slitna skärbrädor, sopor som stått för länge, bristande utbildning och råttspillning i matförråd.

Hanteringen av livsmedel på anstalten i Västervik får underkänt av kommunens livsmedelsinspektörer. Bland annat behöver både personal och matansvariga interner få mer utbildning.Arkivbild: Lisa Olaison

Hanteringen av livsmedel på anstalten i Västervik får underkänt av kommunens livsmedelsinspektörer. Bland annat behöver både personal och matansvariga interner få mer utbildning.Arkivbild: Lisa Olaison

Foto: Lisa Olaison

Västervik2011-08-02 13:13

Anstalten i Västervik får underkänt i kommunens inspektion av köksutrymmena.

I slutet av maj i år gjorde miljö- och byggnadsnämnden en inspektion på anstaltens köksutrymmen. Anstalten brister på flera punkter och får skarp kritik av kommunen. Enligt inspektionsprotokollen har flera i kökspersonalen inte genomgått rätt utbildning och att det i vissa fall saknas kunskap som behövs om livsmedelshygien.

Kommunen har också uppmärksammat att det inte finns några rutiner för hanteringen av oskalad potatis, att det händer att mat som värmts upp kyls ner för att sedan värmas upp en andra gång. Man kritiserar anstalten även för att skärbrädor och andra arbetsytor är i dåligt skick vilket blir en grogrund för bakterier samt att vissa soppåsar får stå utanför avdelningarna för länge innan de töms.

I samband med inspektionen hittades råttspillning i ett matförråd. Förrådet var inte skadedjurssäkert, vilket kritiseras av kommunen.

Läs mer om detta i onsdagens tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om