Brunt papper täcker restaurang- och kaféfönstren. Skyltar om renovering och semester informerar om vad som är på gång. Tant grön har semesterstängt till den 5 februari, McDonald's renoverar och öppnar den 18 januari, Tasty bar på Stora torget har stängt för renovering med öppning igen i slutet av januari.
Men Elias Bescheri, en av ägarna till Sahara, väljer att inte sätta upp någon skylt alls.
– Jag tror att det väcker större intresse då, säger han.
Tillsammans med övriga tre ägare Jan Örnek, Cliven Bescheri och Nidal Bescheri tar han välbehövlig semester samt renoverar restaurangen under januari och februari.
– Vi brukar renovera vart tredje år. Januari och februari är lugna månader och det är kul att förbereda inför turistsäsongen, säger Cliven Bescheri.
Saharas ägare, som öppnade restaurangen sommaren 2016, har flera nyheter på gång. Tidigare ägde de även pizzerian Acapulco.
– Vi kommer att börja servera gourmetpizza igen, det slutade vi med för tre år sedan och det har många kunder efterfrågat. Sen förbereder vi oss inför sommarens fotbolls-VM, säger Elias Bescheri.
Planlösningen i restaurangen har förändrats, tidigare låg baren till höger i lokalen en bit från köket. Nu kommer bar och kök att ligga i anslutning till varandra.
Saharas ägare inspireras av andra restauranger.
– Vi reser ganska mycket och får mycket idéer. Vi kollar in trender i storstäderna och anpassar så att de passar Västervik. Vi utvecklar restaurangen ständigt, säger Elias Bescheri och berättar att de planerar att öppna någon gång i februari.
– Men vi har inte bråttom. Vi passar på att ta semester och njuta med familjen.
Tasty bar på Stora torget i Västervik har också förtäckta fönster. Här inne står ägaren Hassan Aladin på en stege. Han är i full färd med att renovera restaurangen, som han tog över i oktober förra året.
– Gästerna ska få större plats och köket flyttas längre in i lokalen, säger Hassan Aladin som planerar att satsa på mer orientalisk, libanesisk mat än tidigare och större utbud av vegetariska rätter.
Tasty bars kök ska ersättas av ett riktigt restaurangkök. Hassan, som kommer från Libanon, har 40 års erfarenhet av byggbranschen och därför renoverar han restaurangen på egen hand. Mycket kommer att förändras i lokalen, han håller precis på att dekorera taket.
– Man måste göra något nytt, det blir väldigt mycket ändringar. Målet är att öppna i slutet av januari, säger han.