I början av året stod det klart att restaurang- och serviceutbildningen skulle flytta från Saluhallen. Nu är det gjort.
– Det fungerade inte riktigt att vara kvar i en så pass stor lokal. Jag tror att Kulbacken kommer vara mer lämpad till vår verksamhet, säger Richard Augustsson.
Flytten från Saluhallen skedde i samband med att Arbetsförmedlingen skulle upphandla om ett nytt avtal för utbildningen.
Tanken var först att förlänga avtalet med Astar, men efter ett tag valde de att dra sig ur. Istället vann Arena Utbildning upphandlingen.
En skillnad från innan kommer att vara utbudet av utbildningar. Tidigare har det funnits en utbildning för bageri och konditori, men den tog Arbetsförmedlingen bort i samband med den nya upphandlingen.
– Vi kommer köra på en serviceutbildning, så väljer man inriktning till kock eller lokalvård.
Varför har de tagit bort utbildningarna?
– Det är Arbetsförmedlingen som skriver avtalen och de har valt att det inte är lika lämpligt längre att ha bageri och konditori här.
Nu är det alltså nya tider.
Under tisdagen flyttade restaurangutbildningen in i de nya lokalerna på Kulbacken.
– Idag kommer det att vara småkaos, men imorgon har vi fått upp datorer för att sitta och plugga. Vi tar emot studiebesök från och med nästa vecka, så att vi har hunnit komma i ordning först.
I februari tog Kingpin över lokalerna på Kulbacken. Efter det inledde Arena och Kingpin ett samtal om samarbete, där tanken är att samsas om lokalerna.
– Det är nyrenoverat och de har byggt till en del. Det kommer att vara en restaurang som flyter på, så deltagarna kommer verkligen att komma verksamhetsnära.
En del av maten som lagas under utbildningen kommer även att serveras på Kulbackens nya lunchrestaurang, som förväntas öppna i mitten av april.
Samarbetet välkomnas av Kingpins ägare som ser fram emot att dela sina lokaler med Arena.
– Det är kul att vara till hjälp med att utbilda framtidens kockar, säger Andreas Andersson som är en av Kingpins ägare.
Exakt hur samarbetet kommer gå till är ännu inte bestämt men förhoppningen är att samarbetet ska kunna öppna upp fler möjligheter till eleverna inom restaurang och lokalvård.