Restaurangskolan blir Krav-certifierad

Hotell- och restaurangskolan i Västervik blir inom kort Krav-certifierad. Det berättar kocken Mikael And som är lärare på programmet.

Mikael And är lärare på restaurangskolan. Arkivbild: Lisa Olaison

Mikael And är lärare på restaurangskolan. Arkivbild: Lisa Olaison

Foto: Lisa Olaison

Västervik2009-09-05 00:06
- Vi är en av få skolor som får den här attesten. Av sammanlagt 250 restaurangskolor i landet är endast tio certifierade i dag.För att kvalificera sig för intyget krävs att man har minst tio produkter i köket som är Krav-märkta och samtliga av dem ska vara flitigt använda.Ett ganska modest krav kan tyckas. - Men detta är bara ett första steg. Målsättningen ska vara att hela tiden utvidga sortimentet av de här varorna i köket.Vad betyder detta för er skola?
- Vi vill visa eleverna att det är viktigt att ha ett miljötänkande. Det ingår också i vårt programmål att ge eleverna insikt om hur mathållningen påverkar miljön och vilka val som är skonsammast för miljön. Detta var huvudorsaken till att vi ansökte om att få den här certifieringen, förklarar Mikael And.
Krav-intyg
Krav är en ekonomisk förening som har till uppgift att få till stånd en ökad ekologisk odling, djurhållning, hållbart fiske och förädling genom att tillhandahålla trovärdiga regler, kontroll och märkning av ekologiska produkter. I samma syfte ska Krav bedriva en aktiv informationsverksamhet. Kravmärket på en produkt anger att den är framställd enligt föreningens kriterier.Att vara krav-certifierad innebär att man tillåter årlig revision (kontroll) av att produktionen bedrivs enligt Krav:s regler. Källor: Krav (www.krav.se) samt Wikipedia, den fria encyklopedin
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om