Saltmagasinet i fint sällskap

Saltmagasinet har blivit rekommenderade till det världskända gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseur. I juni ska restaurangen bjuda sällskapet på provmiddag. - Det känns helt otroligt bra, det är en stor bekräftelse, säger Henrik Arkåsen.

Henrik Arkåsen ser det som en stor bekräftelse att Saltmagasinet blivit rekommenderat till Chaîne des Rôtisseur. Foto: Liz Pettersson

Henrik Arkåsen ser det som en stor bekräftelse att Saltmagasinet blivit rekommenderat till Chaîne des Rôtisseur. Foto: Liz Pettersson

Foto: Fotograf saknas!

Västervik2011-05-12 00:00

Chaîne des Rôtisseur är inget nytt sällskap direkt. Dess verksamhet har anor som sträcker sig ända tillbaka till medeltiden. Sällskapets syfte är att verka för en bättre matkultur. Detta gör man bland annat genom att anordna en tävling där man utser årets unga kock. För att bli invald i sällskapet måste man bli rekommenderad av redan befintliga medlemmar.

Saltmagasinet har blivit rekommendera från två håll. Bland annat av en krögare i Växjö.

- Formellt är vi inte invalda än. Man blir inte medlem förrän efter provmiddagen. Det kommer kännas häftigt att bli medlem, det känns väldigt stort, säger Henrik Arkåsen som är en av ägarna till Saltmagasinet.

Chaîne des Rôtisseur har medlemmar från hundratals toppklassrestauranger över hela världen. Att bli medlem är en ordentlig fjäder i hatten för folk i matbranschen.

- Dels är det en bekräftelse för oss och dels blir det lättare för potentiella kunder utomlands att hitta hit. Gastronomiskt intresserade kan hitta vår restaurang genom sällskapet, fortsätter Arkåsen.

Middagsbjuden blir av i juni i år. Sällskapets regionansvariga, så kallade fogdar, ska delta i middagen samt inbjudna gäster. Som tema på middagen vill Arkåsen visa upp de sidor Västervik med omnejd har att erbjuda när det kommer till mat. Det utlovas delikatesser från såväl skog som hav.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om