Saltmagasinet vill utöka med bageri

Kulbacken ansöker om bygglov för en utbyggnad av Saltmagasinet. Efter utbyggnaden kommer restaurangen att göra en satsning och ha öppet större del av året.

Byggs ut. Västerviks museum vill bygga ut Saltmagasinet med en 60 kvadratmeter stor byggnad som ska bli Bageri. Nybyggnaden är stugan längst till vänster. Skiss: Atrio Arkitekter

Byggs ut. Västerviks museum vill bygga ut Saltmagasinet med en 60 kvadratmeter stor byggnad som ska bli Bageri. Nybyggnaden är stugan längst till vänster. Skiss: Atrio Arkitekter

Foto: Fotograf saknas!

Västervik2008-02-09 00:05
-Det känns roligt att få göra en rejäl satsning på Saltmagasinet, säger Henrik Arkåsen, delägare i restaurangen.Det var inte självklart att han och de andra ägarna skulle bli kvar på Kulbacken. Det har funnits funderingar på att sälja rörelsen till någon annan, men så föll några pusselbitar på plats och istället för flytt blir det satsning.-I ungefär två och ett halvt år har vi haft funderingar på att starta ett litet bageri i Västervik. Vi har sökt lokal men inte hittat något lämpligt, men när vi satt på ett möte med Västerviks museum i höstas fick vi idén; Varför inte här?Det är Västerviks museum som äger byggnaden på Kulbacken, och det är muséet som gör utbyggnaden.Meningen är att den nuvarande restaurangrörelsen ska kompletteras med ett bageri på 60 kvadratmeter. Enligt konceptet ska bröd bakas med hantverksmässiga metoder. Henrik Arkåsen nämner surdegsbröd som ett inslag.-Det kan också bli lite konditori. Allt är inte spikat.Med kompletteringen räknar han med att sommarrestaurangen Saltmagasinet ska kunna förlänga säsongen rejält, och ha öppet större del av året.Går allt vägen kommer det nybyggda bageriet att kunna slå upp dörrarna lagom till sommarsäsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om