Det är nu nästan ett år sedan som kusinerna Matilda och Gabriella Skälhammar öppnade Skälbodens café i Västervik. I januari i år var det premiärbak av den allra första semlan.
– En bra deg gör bullen. Vi har testat oss fram och är nu nöjda med bullen till semlorna. Det är den som gör att en semla sticker ut i mängden, säger Matilda Skälhammar som är konditor till yrket.
I bageridelen på bakbordet ligger en stor deg redo att knådas, rullas och ställas in i ugnen. Vid sidan har en färdig plåt just svalnat och Matilda klipper ur trekantshattar med sax ur bullen topp.
– Vi var lite nervösa när vi började med semlorna. Men det har gått jättebra och vi har fått fin respons från kunderna. Vi kommer göra semlor så länge det finns efterfrågan, säger Gabriella som är bagare.
För att möta efterfrågan på fettisdagen har de i god tid uppmanat sina kunder att göra beställningar.
– Idag har vi även tagit in extrahjälp, säger Matilda.
I sortimentet ingår två sorter; den klassiska fylld med mandelmassa och vaniljsemlan.
– Men nästa år kanske vi har fler sorter, säger Gabriella.