Snacka om kostcirkel

Västerviks kommun tog nyligen över det stora landstingsköket vid Gertrudsvik. Köket skall nu under ett halvår byggas om vilket innebär att exempelvis sjukhusmaten måste lagas på annat håll.

Torsdag. I veckan tillagades det bland annat ärtsoppa på Gertrudsgården av Åsa Axelsson och Ulla-Britt Engstrand.Foto: ANDERS LILJEGREN

Torsdag. I veckan tillagades det bland annat ärtsoppa på Gertrudsgården av Åsa Axelsson och Ulla-Britt Engstrand.Foto: ANDERS LILJEGREN

Foto:

Västervik2006-02-13 00:25
- Det har varit ett väldig pusslande men alla kommer att få sin mat även om den inte tillagas på det vanliga stället, säger kommunens kostchef Gunilla Ekfeldt.
Sjukhusmaten kommer framöver att tillagas på Gertrudsgården.

- Det rör sig om cirka 180 luncher och 160 middagar per dag. Dessutom kommer de hemmaboendes mat att tillagas här. Liksom till de boende på Gertrudsgården.
Maten till restaurangerna Blåklinten på sjukhuset och Viken på Gertrudsvik sår köket på Ludvigsborgsskolan ta hand om.
Hjälp kommer man även att få av köket på Dalsgården i Gunnebo som skall leverera till Annagården och Lindögården i Västervik. Åbyskolans kök i Gamleby får ta på sig matlagningen för kriminalvården på Gertrudsvik, Tjustgården och Topasen i Västervik.
- Rosavilla och Vapengränd kommer helt att laga sin egen mat.
All personal kommer att vara kvar men en del får tillfälligtvis nya kök att jobba i.

Andra som får det körigt är alla de som skall köra ut maten.
- Även för oss har det varit ett pusslande men jag tror att det kommer att fungera, säger Oscar Olsson på Stadsbudskontoret.
Allt går att lösa men snacka om kostcirkel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om