Storrivning nÀrmar sig

Rivningen av Slottsholmens restaurang har smugit igÄng med en miljöinventering och bygget fÄr snart en ny projektledare, vÀstervikaren Emma Embretsen.

Förberedelser. Under ett par veckors tid har den stundande rivningen förberetts. AvspÀrrningar ska göra arbetet sÀkert.

Förberedelser. Under ett par veckors tid har den stundande rivningen förberetts. AvspÀrrningar ska göra arbetet sÀkert.

Foto: Ilkka Ranta

VĂ€stervik2014-08-21 07:14

För nÄgra veckor sedan spÀrrade man av den gamla restaurangen pÄ Slottsholmen. Just nu arbetar man med en miljöinventering, samlar ihop lampor, elektronik och annan brÄte som ska gÄ till kÀllsortering.

Redan nu har man rivit ett gammalt förrÄd som fanns i anslutning till brovaktstugan. SjÀlva stugan ska som VT tidigare berÀttat flyttas, till vilken plats vet man inte i dagslÀget.

Nu hÀgrar rivning av den gamla restaurangen som i dag stÄr fallfÀrdig pÄ omrÄdet.

– SĂ„ fort miljöinventeringen Ă€r klar kan de stora rivningsmaskinerna ta över, sĂ€ger Joakim Alm, vd pĂ„ Alm Equity, företaget som hĂ„ller i planprojektet tillsammans med Björn Ulvaeus. Tidigare sĂ„ var Louise Eklund projektledare, men hon ska vara förĂ€ldraledig och dĂ„ tar Emma Embretsen över. En person med en tydlig koppling till VĂ€stervik. Tidigare arbetade hon nĂ€mligen som planchef pĂ„ VĂ€sterviks kommun.

– Det kĂ€nns jĂ€ttekul att fĂ„ jobba med det hĂ€r speciella projektet, det kĂ€nns ju extra speciellt eftersom det Ă€r min hemmaplan, jag ser verkligen fram emot att fĂ„ jobba med det, sĂ€ger hon.

– Bygget Ă€r ett annorlunda och innehĂ„llsrikt projekt med cykelbanor och mötesplats som mĂ„ste fungera vĂ€l med omgivningen. Projekt har höga arkitektoniska och miljömĂ€ssiga kvaliteter och som dessutom Ă€r lokaliserat till en sĂ„dan fantastisk plats.

LĂ€s mer i torsdagens papperstidning

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om