Tacos.
Spaghetti och köttfärssås.
Biff stroganoff.
Det är inte gourméträtter som står på menyn i det kombinerade integrations- och arbetsmarknadsprojektet. Tvärtom är det de där rätterna vi gärna tar till när både tid och fantasi tryter efter arbetsdagen. Typisk svensk vardagsmat.
Men det är just det som är poängen.
Deltagarna i projektet är sju arabisktalande kvinnor som står en bit från arbetsmarknaden.
– Projektet vänder sig till personer som inte varit ute på arbetsmarknaden vare sig i Sverige eller i sitt hemland, säger handledaren Anja Coe.
Många maträtter från deras hemländer är avancerade, och tar tid. Ska de komma ut på arbetsmarknaden kommer tiden för matlagning att krympa. Då gäller det att det finns en bank av enkla vardagsrätter att ta till.
– Ett problem som vi upptäckte är att svensk vardagsmat väldigt ofta innehåller fläskkött, säger Anja Coe.
Det har ändå gått att hitta ett antal maträtter. Fisk och nötkött fungerar. Ibland får man göra anpassningar.
Det tio veckor långa projektet består dels av svenskundervisning tre dagar i veckan, en dag i veckan ägnas åt mat och en femte dag åt hälsa och motion.
– Då har de fått prova på aktiviteter som styrketräning och yoga. Träning är bra inte bara för hälsan. Det kan vara ett sätt att bygga nätverk.
Fredagarna är "matdagen". Matlagningen handlar inte bara om lära sig rätter. Man pratar om råvaror i svenska butiker, och inte minst viktigt: Det är ett sätt att på naturlig väg prata svenska.