– Så här bra tror jag inte att det har varit någon gång.
Stefan Hoffsten står i en av entréerna. Efter att matmässan Galet gott haft öppet i en timme så har fler personer passerat entréerna än vad det gjorde under hela första dagen under förra årets upplaga.
Å andra sidan behövdes det mycket publik – och framförallt en tårtsugen publik. En 30 meter lång gräddtårta hade bakats som de inströmmande besökarna bjöds på. När VT besöker mässan återstår det fortfarande många meter.
Galet gott är ingen ny mässa. Däremot har arrangemanget flyttat fram och tillbaka över året. Man började som påskarrangemang, för att bli ett höstarrangemang förra året. Nu blev det nationaldagen. Ett bra val visade det sig.
– Folk har inte haft ledigt för nationaldagen så länge. Det har inte satt sig vad man gör på nationaldagen, säger arrangören Henrik Arkåsen, som konstaterade att det fanns en lucka för Galet gott.
Under tre dagar kommer publiken att kunna gå runt och provsmaka mat, se demonstrationer och följa matduellen där Västervikskockar tävlar på temat köttbullar.
LÄS MER I FREDAGSTIDNINGEN: Christoffer Schmidt om den trendigaste ölen.