Den andra september blev allt som vanligt igen för Eleni Hantzaridou. Nästan i alla fall. 2008 sålde hennes pappa Daniel Hantzaridis Kebabmästaren, efter att ha ägt restaurangen i 23 år. Eleni växte upp i köket, mer eller mindre.
– Men 2008 var det dags att sluta, jag var 27 år och behövde en paus.
Samtidigt fick Daniel problem med ryggen och försäljningen av restaurangen blev ett faktum.
– Jag blev reseförsäljare här i Västervik, det är jag fortfarande på vintern. Men jag började att bli nostalgisk och många gamla kunder sa att vi borde komma tillbaka, och göra maten som vi gjort förr. Många har saknat oss, och jag saknade restaurangen, säger Eleni.
Allt gick i lås, den andra september drog man igång.
– Det var som att komma hem igen. Det kändes kanske som att jag varit borta max ett år eller två, fast jag var lite ringrostig. Det är rätt tidpunkt också, jag är gift nu och har barn.
Nu är de gamla traditionerna tillbaka. Alla recept från förr kommer att användas, det ser pappa Daniel till. Och Eleni har dem i ryggmärgen.
– Vi kommer inte att ändra på någonting. Maten ska vara som den var innan vi sålde.
Man kommer också hålla på den gamla traditionen, att öppna på våren, och stänga på senhösten.
– Vi vill tillbaka till den där känslan många berättat att de har, att när vi öppnar är det snart dags för sommaren.
– Vi har redan fått så fin respons från kunderna, ryktet har spritt sig med djungeltelegrafen, säger Eleni.
Daniel, hur känns det att Eleni tagit över?
– Det är bra och det känns rätt, säger Daniel.