Med ett stort intresse för inredning och inspiration från otaliga besök på andra matställen har Linda Åhman valt att designa restaurangen på egen hand. Hennes målsättning har varit att skapa ett unikt rum som sticker ut från mängden, samtidigt som gästerna omges av en färgglad miljö med roliga detaljer.
– Alla som driver restaurang i Västervik är duktiga på mat, så jag kände att vi behövde göra någonting annorlunda för att sticka ut, säger hon.
Drygt en vecka innan premiären är renoveringsarbetet fortfarande i full gång. Det har krävts hårt arbete under många timmar för att hinna i tid och än så länge går allt enligt tidsplanen.
Ingenting från gamla Harrys finns kvar, utan den nya restaurangen är något helt nytt – både vad gäller inredningen och maten.
– Jag tror det är viktigt att våga klippa bandet, säger Linda.
Den nya menyn innehåller rustika rätter, samtidigt som den genomsyras av enkelhet, menar Linda. Hon säger att tanken är att det ska finnas något för alla och bistrons signaturrätt är ingen mindre än "en hälften av varje".
– Vi tillhör trots allt Åhmanssläkten och har testat jävligt många korvar, men rätten kommer ändå inte bli som vi känner igen den...
Vad Linda däremot har försökt bevara är känslan som fanns i den gamla restaurangen. Varje rum ska utstråla varsin stämning och gästerna ska kunna känna igen sig i det "mysiga" känslan.