Tobias Ahlstedt har varit engagerad i revyn i fyra år men kommer för första gången endast jobba som regissör. Med inspiration från Scalarevyn hoppas han kunna bjuda på en föreställning utan så kallade släckningar, små pauser mellan akterna. Under pandemin, när revyn var tvungen att spelas upp utomhus, lärde sig många att hålla ett högre tempo mellan akterna, då loger inte fanns på plats.
– Vi jobbar mer för en revy som är ihållande, som går runt. Dessutom kommer musiken vara mer involverad i akterna, vi spelar på ett sätt som passa bättre in i numren. Det blir ett jättebra flyt, säger Tobias.
Under pandemin såg revyn en naturlig nedgång i antalet sålda biljetter. De senaste åren har man emellertid repat sig och hoppas att 2025 kan bjuda på ett nytt rekord.
– Vi låg på kanske drygt 800 sålda biljetter direkt efter pandemin men sedan dess har det ökat sakta men säkert. I år hoppas vi på att sälja någonstans mellan 1 300 och 1 500 biljetter, berättar Ulf Binnerfors, som också jobbar med revyn.
Nytt för i år är även att revygänget fått ett tillskott av nio nya, både yngre och äldre musiker, skådespelare och dansare. För Beppe Eliasson, 22, och Catrin Köhler, 17, kommer revyn innebära flera nya upplevelser. Beppe har skådespelat i princip hela sitt liv och Catrin är en van gymnast men som dansare är de mindre vana.
– Det är lite jobbigt att stå på scen ensam. Jag har alltid hållit på med lagsport förut, nu är man ensam på scenen. Samtidigt är det spännande att få se en ny sida av sig själv och vi danstjejer har jättekul tillsammans, säger Catrin.
– Det var väldigt knaggligt i början men nu har det blivit mycket bättre, säger Beppe som trots sin självsäkerhet medger att det ibland känns lite nervöst.
– Du står där, allt är svart och ljuset från lampan går som ett streck på marken. Du vet att så fort du tar ett kliv ut är du mitt i allt. Men det kommer gå bra, jag går ut och gör mitt bästa, säger han.
Revyn kommer som vanligt driva med både politiken och samhället och utan att säga för mycket hintar Tobias både om gasbussar och idel grävarbeten. Samtidigt menar han att revyn som konstform tillåter dem att ta upp samhällets allvarligare aspekter.
– Det finns ett värde i att ta upp de problem vi har. Därför kan årets upplaga bli både söt och salt, rolig och melankolisk.
Chansen att i flera nummer visa en mångfald av känslor är någonting som Catrin uppskattar.
– Vi har blandat det väldigt mycket, en jätterolig del kan följas av en väldigt ledsam och sen en väldigt djup som man får tänka mycket på, säger hon.