Carl-Oscar Carlsson är kökschef på hotellet och nöjd över det stora intresset – inte minst över att ha kunnat ordna flera nästan fullsatta vinprovningar med Maya Samuelsson, känd sommelier och tv-profil under dagen och kvällen.
– Nu hoppas vi att det här ska bli återkommande varje år, säger han och berättar att hotellet redan bestämt sig för att anordna festivalen igen, samma helg nästa år.
I hotellets publika lokaler har sorlet tilltagit i takt med att timmarna gått och stämningen blivit allt festligare. På två plan står utställare och erbjuder drycker och tilltugg i utbyte mot värdekuponger som deltagarna har kunnat köpa som betalmedel.
– Det är första gången vi står här och vi kommer definitivt tillbaka. Det har varit så trevligt! säger Rebecka Selhag från Norins ost i Linköping.
Tidigare kulturskolechefen Peter Andersson minglar runt bland borden och läppjar på en riesling. Han har även fastnat för smakproven av starkare drycker från ett bränneri på Gotland och uppskattar gemenskapen och samtalen som en sådan här mässa möjliggör.
– Det blir socialt. Man pratar med folk som man inte pratat med på länge, men kring det här kan man alltid prata, säger han.
Yvonne Gustafsson är på festivalen ihop med sina väninnor och har redan hittat en ny favorit.
– Jag drack ett amaronevin som var jättegott och nu ska vi prova det här vinet, med en gris på framsidan, säger hon och visar ett reklamblad för ett vin som lockat hennes intresse.