Efter Matkultur har det inte funnits någon krögare på plats på Kulbacken. Och det hade nog varit svårt att bedriva full verksamhet, just nu pågår byggnation för fullt.
Det ska bli fler sittplatser och andra möjligheter i den stora tillbyggnad man nu uppför vid den gamla uteserveringen nedanför huvudbyggnaden.
Museichefen Olof Nimhed säger att det är meningen att bygget ska vara klara i maj, förutsatt att allt går enligt planen.
– De jobbar på väldigt bra här och jag blev just informerad om att man ligger bra till, man följer tidsplanen. Vi är nöjda, det här kommer bli mycket bra.
Det finns flera intressenter till verksamheten men än har man inte skrivit kontrakt med någon, diskussioner förs med flera parter, låter han förstå.
– Det är viktigare att det blir bra än att det går fort. Vi vill ha en stadig hyresgäst som kan jobba långsiktigt. Det vill till att man har muskulaturen och personalen som klarar av kraven. I och med utbyggnaden finns det helt andra förutsättningar att driva verksamhet här, och det ska bli bra.
– Vi vill ju att den här verksamheten ska bli ett stöd för vår museiverksamhet, att våra två verksamheter ska ge stöd åt varandra,
Något startdatum finns idag inte.
– Det är möjligt att vi tjuvstartar lite med något enklare för att sedan öka på till det blir en fullskalig restaurangverksamhet, det är möjligt. Men som sagt, det viktiga är att det blir bra, inte att det går fort. Men jag är mycket förtröstansfull, det kommer bli bra.