Vad använder du för stekpanna?

Vad använder kockarna när de lagar mat hemma? VT pratade med några matlagningsprofiler i Tjust.

Carina R Jönsson

Carina R Jönsson

Foto: Anders Liljegren

Västervik2009-04-11 00:07
Mattias Andersson, Två möjligheter- Jag använder en gjutjärnsstekpanna. Det finns inget som slår den på sikt, den är väldigt slittålig. En stekpanna av gjutjärn är kvalitét och håller oftast en hel livstid. Personligen har jag haft samma stekpanna sedan jag flyttade hemifrån, för sisådär tio år sedan.Stig Forslund, Restaurangskolan- En gammal hederlig av gjutjärn. De andra av lättmetall håller inte måttet riktigt när det gäller att bibehålla värmen. Om man lagar något snabbt och enkelt som ägg, så funkar teflon, men annars är en gjutjärnsstekpanna att föredra. Har man en bra sådan, så håller den riktigt länge.Fred Johnsen, Onkel Fred- Gjutjärnsstekpanna. För mig är det både första-, andra- och tredjehandsvalet i köket. De är lättare att rengöra än teflonstekpannorna och är bättre på att hålla värmen. En teflonstekpanna måste man slänga efter ett tag, medan en av gjutjärn är en engångsinvestering som bara blir bättre med tiden. Den jag har nu är säkert uppåt 100 år gammal.Carina R Jönsson, Gröna Tuppen- En gjutjärnsstekpanna som jag har ärvt. Jag gillar den för att den blir bättre med åren. Stekpannor av teflon blir tråkiga efter en tid. Min nuvarande gjutjärnsstekpanna har nog minst 50 är på nacken.
Proffsen väljer gjutjärn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om