Vad lagade du för mat när radio kom på besök?
...Jan-Gunnar Johansson, VT:s matbloggare som ska vara med i radioprogrammet Meny i P1 i dag torsdag.
För VT:s bloggare Jan-Gunnar Johansson blir det inte radiodebut när han medverkar i P1:s Meny i dag. Han har tidigare varit inblandad i närradion i Västervik. Arkivbild: Ellen Nielsen-Kindstrand
Foto: Ellen Nielsen-Kindstrand
- Jag lagade maten. Lite hade jag naturligtvis förberett. Potatisen var skalad, men potatisen och fisken kokades under tiden som inslaget gjordes. Det kändes väldigt naturligt. När föddes ditt matintresse?
- Som 17-åring fick jag ingivelse att jag ville gå till sjöss. Jag gick ner till Skeppsbrokajen och frågade på en båt om det fanns plats. "Ja, om du kan laga mat", blev svaret. Och på den vägen är det. Jag var kock i lumpen och har jobbat på Stadt, Slottsholmen och Sjöhästen, innan jag skolade om mig till industrielektriker. Var det självklart att du skulle blocka om mat?
- Ja, jag såg att ni inte hade någon som bloggade om mat regelbundet, och jag hade tidigare lagt ut recept på webbsidan Matklubben.se. Det här var ett sätt att vidareutveckla mig. Du har varit en flitig bloggare sedan starten. Det har varit dagliga inlägg med bara två undantag.
- 152 inlägg har det blivit hittills. Det var inte planerat att det skulle bli så omfattande. Jag drar kanske ner på takten framöver. Vad ska man bjuda dig på om man vill bli populär?
- En riktig slottsstek, med potatis, gräddsås och 1-2-3-gurka. 1-2-3-gurka?
- En snabb inläggning med en del ättika, två delar socker och tre delar vatten.
Personligt
Namn: Jan-Gunnar Johansson Ålder: 65 år Familj: Fru Inga-Lill, två vuxna barn, fem barnbarn och två bonusbarnbarn Bor: I Västervik
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!