Det är den nionde gången som Tommy Svensson är i Västervik och föreläser om mat för en intresserad publik och några besökare har hört honom förut. Han är ingen nybörjare precis, han har räknat ut att detta blir hans 2 017 föreläsning på temat mat. Innan föreläsningen säger han att han tror att många kommer gå hem, smått chockade av det han kommer att berätta.
Intresset för vad vi stoppar i oss föddes för många år sedan. Tommy Svensson själv hade nästintill obehagliga matvanor , där processerad snabbmat utgjorde stommen i dieten. Han led ständiga av olika infektioner som till slut mynnade ut i en två år lång kronisk inflammation av bitestiklarna. Av en näringsterapeut fick han veta att något sådant inte finns och att problemen till det onda låg i hans kosthållning. Efter mötet ändrade han sina vanor och efter 36 dagar var problemen så gott som borta. Han berättar att han började granska innehållsförteckningarna - något som ungefär 2 procent av svenskarna ägnar sig åt enligt Tommy Svensson - på det han åt och att det förändrade hela hans förhållningssätt till mat.
Läs mer i fredagens tidning.