Vad stoppar vi i oss egentligen?

Under torsdagskvällen föreläste Tommy Svensson, författaren till boken "Handbok för den kräsne konsumenten" i Bryggaren i Västervik. Han pratade om matens hälsofarliga tillsatser, kemikalier och äkta mat inför en engagerad publik.

Vitaminer är ett annat av Tommy Svenssons specialområden.

Vitaminer är ett annat av Tommy Svenssons specialområden.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2013-02-21 20:27

Det är den nionde gången som Tommy Svensson är i Västervik och föreläser om mat för en intresserad publik och några besökare har hört honom förut. Han är ingen nybörjare precis, han har räknat ut att detta blir hans 2 017 föreläsning på temat mat. Innan föreläsningen säger han att han tror att många kommer gå hem, smått chockade av det han kommer att berätta.

Intresset för vad vi stoppar i oss föddes för många år sedan. Tommy Svensson själv hade nästintill obehagliga matvanor , där processerad snabbmat utgjorde stommen i dieten. Han led ständiga av olika infektioner som till slut mynnade ut i en två år lång kronisk inflammation av bitestiklarna. Av en näringsterapeut fick han veta att något sådant inte finns och att problemen till det onda låg i hans kosthållning. Efter mötet ändrade han sina vanor och efter 36 dagar var problemen så gott som borta. Han berättar att han började granska innehållsförteckningarna - något som ungefär 2 procent av svenskarna ägnar sig åt enligt Tommy Svensson - på det han åt och att det förändrade hela hans förhållningssätt till mat.

Läs mer i fredagens tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om