Västerviksbo tar över som chef på arbetsförmedlingen
Länsarbetsdirektör Karin Ericsson valde att rekrytera internt för att hitta en efterträdare till Sven Tholén som gjorde en hastig sorti efter tre dagar på chefsposten. Hennes val föll på Ove Öhrling, som inte tvekade att tacka ja till jobbet.
Cirkeln sluts. Ove Öhrling tar över som chef för arbetsförmedlingen i Västervik där han en gång började som handläggare. Nu ska han se över organisationen och fokusera på lösningar i stället för problem. Foto: MATILDA AHL
Foto:
Det råder ingen tvekan om att länsarbetsdirektören är mycket nöjd med rekryteringen. Efter tre chefsbyten på ett halvår kan personalen nu få arbetsro.
- Det här är en ypperlig lösning. Jag är mycket nöjd och glad för Västervikskontorets del där personalen nu slipper att stå utan chef igen, och jag har fått många spontana positiva reaktioner på den här lösningen.
Ove Öhrling var inte svårövertalad när han erbjöds jobbet.
- Det fanns flera skäl att tacka ja till jobbet, säger Ove Öhrling. Jag ser många möjligheter i Västervik och i det utvecklingsarbete som har påbörjats efter de industrinedläggningar som varit. Det känns angeläget att nu hitta bra lösningar för både de arbetssökande och näringslivet. Arbetsförmedlingen i Västervik är också en arbetsplats med god kompetens.
Ove Öhrling har arbetat inom Ams sedan 1980. Han arbetade inledningsvis i Västervik med arbetsrehabiliteringar. Därefter följde en period som chef och arbetsförmedlare i Gamleby. Under de senaste tolv åren har han varit chef på arbetsförmedlingen i Vimmerby.
Han tillträder sin nya tjänst redan på onsdag. Under den första tiden kommer han att bekanta sig med sin nya arbetsplats och även titta över organisationen.
- Den största utmaningen är att få en organisation med ett bra flöde så att vi kan hjälpa de arbetslösa på bästa sätt.
Vad detta konkret innebär är för tidigt att uttala sig om, menar han.
- Jag kommer titta på hur organisationen är riggad och hoppas kunna jobba vidare på det förändringsarbete som redan påbörjats.
Stor arbetsbörda och resursbrist har präglat arbetet på Västervikskontoret efter Electroluxnedläggningen.
- Jag känner till de problem som finns i Västervik och de måste lösas. Men i första hand har jag valt att inte titta på problemen utan se de möjligheter som finns i den uppkomna situationen.
Han har inte ställt några krav på ökade resurser till kontoret.
- Jag måste göra mig en bild av helheten, innan man kan se om resurserna är tillräckliga eller inte. Jag måste först se på utfallet på tilldelningen för år 2006, det finns en viss tröghet i systemet och resurserna för ett år sammanfaller inte alltid med att det plötsligt står 700 arbetssökande på kontoret.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!