Barnvänliga bygget på Bondbacken påbörjas

Under veckan som kommer ska det grävas för en ny grill- och lekplats på Bondbacken på Gränsö. Bondbacken är en del i ett större projekt som mött en del motstånd.

Nu ska det bli nya grillmöjligheter på Bondbacken på Gränsö.

Nu ska det bli nya grillmöjligheter på Bondbacken på Gränsö.

Foto: Anders Steiner / Arkiv

Västerviks kommun2019-10-20 10:00

Under vecka 43 kommer det byggas och grävas på Gränsö. Då ska nämligen kommunen påbörja arbetet med den nya grillplatsen på Bondbacken på Gränsö i Västervik. Det man ska gräva för är två nya balansbanor, en för lite äldre barn och en för de lite yngre. Det kommer även att komma en pedagogisk leksak på plats där barn ska försöka känna igen fotavtryck från olika djur. 

– Det kommer finnas en vev som man kan veva på och då kommer det komma ut ljud med berättelser om platsen. Den har Naturum hjälpt oss med, säger landskapsarkitekten Sofia Hjärtqvist. 

Hur länge ska grävarbetena på Bondbacken pågå?

– Jag önskar jag kunde säga en tid, de ska hålla på så länge de kan. Det som kan sätta käppar i hjulen är om det blir tjäle i marken. 

Utöver de nya leksakerna ska man även byta ut alla grillar och möbler på Bondbacken. 

– Vi hade ändå behövt byta ut dem, de har varit där ett tag, säger Sofia Hjärtqvist. 

Vad säger boende på Gränsö om projektet?

– Vi har egentligen bara fått reaktioner på Kroken. Bygglovet där har fått reaktioner, de har varit ganska negativa. Där har vi tänkt tillgängliggöra för äldre personer. På Kroken kan man komma ändå ut till havet och vi vill göra en plats där man kan ha parkeringsplatser, grillmöjlighet och information. 

– Det är framför allt informationsskylten som man har tyckt varit för stor. Men vi har pratat med de boende och minskat ner den ganska mycket. Bygglovet är överklagat, vi får se hur det fortgår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!