En halvtimme innan det är dags att börja har fältet vid Örbäcken börjat fyllas på av bilar. Många har med sig picknickkorgar och passar på att njuta av en kopp kaffe i solen innan det är dags.

– Det är femte året nu och det kommer i alla fall 140-160 bilar varje gång. När semestrarna startar är det ännu fler, säger IFK:s ordförande Christian Jansson, som är på plats för att hjälpa till under kvällen.

I tre och en halv timme, med 20 minuters paus mitt i för korvätning och annat, spelas det nu bingo varje måndag i juni och juli och på söndagarna i augusti. Och det är inte bara Västerviksbor som lockas hit. Christian berättar att det kommer bingospelare från alla möjliga håll och det lockar även en del turister.

Artikelbild

| Redan en halvtimme före start står flera rader med bilar på IFK:s parkering vid Örbäcken och fler rullar hela tiden in.

En rutinerad bingotrio har åkt från Oskarshamn och Mönsterås till Västervik för att spela.

– Vi tycker det är så trevligt här, säger Jan Karlsson.

– Det är socialt och man kommer ut och träffar folk, säger Gunilla Nilsson.

– Och förhoppningsvis vinner man lite också, säger Anette Karlsson och skrattar.

Artikelbild

| Strax före startdags är det kö för att köpa sina bingobrickor.

För fotbollsklubben har bilbingon blivit en bra inkomstkälla.

– Ungdomsklubbarna får hjälpa till med försäljningen av korv och godis vid två tillfällen och det har ersatt all annan försäljning, något som jag tror att många är glada för, säger Christian Jansson.

Artikelbild

| Picknickkorgen och speedwaytutan är med.

När klockan börjar närma sig startid för bingon passar många på att testa tutan på bilen, utifall att det blir vinst. Men vid bilarna sitter också flera vid picknickbord.

– Vi har en tuta här, säger Henrietta Tengver och visar upp en liten handtuta som hon och väninnan Birgitta Eklöf har bredvid sig.

Artikelbild

| Gunilla Nilsson och Anette och Jan Karlsson har rest från Mönsterås respektive Oskarshamn för bilbingon i Västervik.

– Vi tycker det här är så härligt. I första halvlek sitter vi ute och sen, efter fikarasten, kanske vi sätter oss i bilen, om det blivit lite för kallt ute.

Vinsterna kan variera, från några hundralappar upp till flera tusen kronor. Men trots det verkar det ändå vara det sociala som lockar mest. Att komma ut, umgås och ha trevligt tillsammans en stund.