Under torsdagen var det invigning av lekparken på Sven Spånbergs väg i Ankarsrum. Barn, föräldrar och släktingar hade samlats för att ta del av festligheterna. Det bjöds på bullar och alla barn fick bollar. Från en babygunga hördes höga skratt när Elsa Karlsson, 3 år, fick hög fart av Camilla Andersson. Hela lekparken sjöd av liv. Barn svingade sig upp på nymålade klätterställningar, några grävde i den rena och rikliga sanden bredvid en grön krokodil. Ett gult parasoll i plåt gav både färgklick och skugga.

– Vi bor här i närheten och det behövdes verkligen en upprustning. Bara att de fyllt på med så mycket sand är toppen. Och det nya staketet gör att vi känner oss tryggare när våra barn leker här, säger Lotta Svenberg.

Lotti Jilsmo, landsbygdsutvecklare på Västerviks kommun, förklarar att det här är ett av resultaten från förbättringspromenaden som gjordes i Ankarsrum för några år sedan. Projekteringsingenjör Kelly Shepherd har arbetat fram idéerna och idag finns bland annat en jättesandlåda, nytt staket och det som invånarna först önskade: En babygunga.