I onsdags öppnade Hannas Pysselstuga/Ostkustgrossisten på Brunnsgatan i centrala Västervik. Hanna Skoog har drivit företaget i 20 år och under den tiden har butiken huserat i inte mindre än sju lokaler. Det började på Järnet till Lucerna och sedan vidare till Allén.

– Det här är sista flytten. Här ska butiken stanna tills jag pensionerar mig. Och det är om 25 år, minst, säger hon.

På butiksdisken står mängder av snittblommor med lycka till-hälsningar. Hanna Skoog berättar att det var ett år sedan som hon och en vän promenerade på stan. De gick förbi den här lokalen som då var en klädbutik.

Artikelbild

| Hanna Skoog driver Hannas Pysselstuga/Ostkustgrossisten sedan 20 år tillbaka. Efter flera flyttar känner hon att butiken hamnat helt rätt.

– Jag sa att där skulle jag vilja ha min butik. Och ett halvår senare fick jag veta att den skulle bli ledig.

En pysselbutik har ett stort sortiment. Den 150 kvadratmeter stora ytan är minutiöst planerad för att allt ska rymmas på ett överskådligt sätt utan att kännas trångt.

– En ritning över lokalen har varit till stor hjälp och jag har haft ganska gott om tid att fundera. När det var dags för flytt tog det inte mer än en knapp vecka så var allt på plats. Hanna Skoog framhåller fördelarna med centrum.

– Det blir fler spontanbesök och många av mina kunder slipper att köra eller vara beroende av skjuts.

Artikelbild

| En pysselbutik bör ha ett omfattande sortiment av diverse papper, menar Hanna Skoog.

Längre fram, i börja av april, ordnar Hanna Skoog målarboksträff på Stadshotellet i Västervik.

– De här träffarna har tagit fart. Det är cirka 70 anmälda och många åker långväga.