Längst bort på skolgården mot Marieborgskyrkan till är ett litet område inhägnat. Här pågår bygget av skolans hinderbana just nu. En hel del ställningar finns redan på plats, men än så länge är gropen kvar och rektor Ann-Catrine Leicht vet ännu inte när banan är färdigbyggd.

– Vi får väl ha en festlig invigning då, säger hon.

Klasskompisarna Herman Ankarman, Martin Schmidt och Ludde Hallberg är väldigt positiva till satsningen.

Artikelbild

| Hälsofrämjande. Satsningen på hinderbanan stöds av statsbidrag för hälsofrämjande skolutveckling, berättar rektor Ann-Catrine Leicht.

– Det ska bli kul att utnyttja rasten till att klättra. Det är bra att kunna springa av sig på rasten, säger Herman Ankarman som också varit med och diskuterat hinderbanan i elevrådet.

– Vi i elevrådet tyckte att det var en rätt så bra idé. Jag ser fram emot att köra tävlingar mot kompisar i hinderbanan, tillägger han.

Det går att söka statsbidrag för hälsofrämjande skolutveckling från Skolverket och det är med hjälp av stadsbidrag som hinderbanan finansieras.

– Vi satsar på en hinderbana för att stimulera rörelse och satsa på något kring leken. Hinderbanan ger barnen möjlighet att träna olika förmågor på ett lekfullt sätt, säger Ann-Catrine Leicht och berättar att hinderbanan är ett önskemål från elevrådet.

Artikelbild

| Stationer. Hinderbanan har flera olika stationer.

Elevrådet har varit med och tittat på olika alternativ.

– Vi började diskutera detta förra våren och före jul fälldes träd och entreprenören satte i gång att gräva. Det känns som om hinderbanan passar bra in i skolgårdsmiljön. Just nu jobbar vi på temat hållbar utveckling och då känns det bra att hinderbanan är gjord av naturmaterial.