I krönikan med rubriken "Nya frågan ­– vad vill Centerpartiet?" frågade sig Ulrik Alvarsson hur centern kommer att resonera när det ska bildas koalitioner efter söndagens val. De har hittills inte gett något besked om vilka de vill styra tillsammans med, samtidigt som både Socialdemokraterna och Moderaterna säger att de vill ingå i koalition med C.

I ett mejl svarar nu Conny tyrberg, centerns första namn till kommunfullmäktige, på frågan.

"Valet har ännu inte varit och vi vill avvakta valresultatet innan vi börjar med förhandlingar. (...) Vi går till val med en politik som gynnar hela kommunen och vi är beredda att ta ledande positioner för att genomföra den."

Conny tyrberg skriver vidare att frågorna om Campus och Bökensved, företagsklimatet och bostadsbyggande kommer bli viktiga i förhandlingarna och avslutar:

"Med centerpartiet i en ledande ställning kommer vi fortsätta utveckla hållbarhetsarbetet för att skapa en klimatsmart kommun med möjligheter till en god livskvalité. För oss står det helt klart att samverkan eller stöd från SD eller SV för en majoritets bildande är uteslutet."

Vi frågade vad ni vill efter valet, tycker du att du har svarat på frågan?

– Ja det är tydligt enligt min mening. Vi går till val på våra egna frågor och sedan kommer det att bli förhandling. Vi vill att väljarna ska rösta på oss för våra frågors skull.

Både Socialdemokraterna och Moderaterna säger ju att de vill regera med er.

– Vi har gjort en bra period som vi är stolta över med en bra ekonomi och bra verksamhet. Vi har samarbetat med Alliansen tidigare. Vi får se hur det blir.

Har inte väljarna frågat er vilka ni vill regera med efter valet?

– Nej, inte en enda gång.