Comeback för klassisk akt i Västervik

I två veckor har Benny och Inga-Lill Sjöö repeterat så mycket som de orkat. På söndag eftermiddag i Pingstkyrkan är den nämligen comeback för illusionistparet Tellor och Tellorina.

Nu gläntar Inga-Lill och Benny Sjöö återigen på dörren till  en nygammal karriär. – Vi uppträder gärna mer nu, det är bara höra av sig så nappar vi direkt, säger Benny.

Nu gläntar Inga-Lill och Benny Sjöö återigen på dörren till en nygammal karriär. – Vi uppträder gärna mer nu, det är bara höra av sig så nappar vi direkt, säger Benny.

Foto: Andreas Johansson

Västerviks kommun2019-10-19 14:30

De som vuxit upp i Västervik under sextiotalet och framåt har nog både sett och hört talas om dem. Under många år uppträdde de flitigt i kommunen och runt om i hela Sverige med sina illusioner, även långt in på 90-talet.

– Ett tag blev det nästan för mycket, vi hade heltidsjobb, barn och uppträdde ibland tre kvällar i veckan, berättar Inga-Lill när de minns tillbaka på karriären.

Det började tidigt, närmare bestämt 1957. Benny Sjöö tog namnet Tellor och började "trolla" när han var 15 år. Några år senare träffade han Inga-Lill på hennes 17-årsfest. Det tog inte lång tid innan de var ett par, både på scenen och utanför. Sedan uppträdde de flitigt och utvecklade sitt uppträdande under många år. Det tog dem långt, en andraplats i Riksparaden bland 2 700 tävlande blev det.

– Vi var nog lite kända för vår "Koffertillusion", bland annat. Det gick hem på den tiden, vi uppträdde överallt med olika varietéartister. Men nu känner nog inte många igen den här typen av show, det är klassiskt och vi har inte ändrat så mycket på grund av det.

Den 55-åriga karriären fick stanna av under några år, lite krämpor och sjukdom kom i vägen. Men nu är gnistan tillbaka igen, lika stark som förut.

– Så fort jag hör musiken börjar det att spritta i kroppen, det är väldigt roligt igen, säger Inga-Lill.

– Det är publikkontakten som är grejen för mig, jag gillar att tala inför folk och att se deras reaktioner.

Pingstkyrkans familjegudstjänst är öppen för alla på söndagen.

När det begav sig förra gången svävade Inga-Lill på Bergsgatan.
När det begav sig förra gången svävade Inga-Lill på Bergsgatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!