Det ser ut att bli en kulturell höst och vinter för barn i Västerviks kommun, i alla fall om man gillar scenföreställningar med populära barnidoler. Västerviks Stadsteater står värd för flera och först ut blir Mora träsk. De kan inte var allt för obekanta för de flesta och har varit flera gånger i Västervik. Efter deras besök är det dags för den för många barn så välkände "Arne Alligator". Han kommer den 3:e november. Med sig har han sitt band "Djungeltrumman" som enligt ett pressmeddelande från Västervik teater och konferens har 60 miljoner visningar på Youtube. Det utlovas sång, dans och kramkalas efteråt.

Sedan är det dags igen för Babblarna. De har varit här förut, senast i våras i Gamleby och förra året i en utsåld föreställning i sporthallen i Västervik.

Nu är de ute på turné med uppföljaren till sin första föreställning. Den första musikalen spelade 431 föreställningar över hela Sverige. På deras föreställning utlovas språklek och sång, i sedvanlig ordning.

För den som vill se lite mer lokal underhållning kommer det bjudas på Medborgarskolans julshow i december. Samma månad kommer Kulturskolans båda föreställningar, de brukar dra fulla hus.

Akko Karlsson är verksamhetschef på Västervik teater och konferens. I ett pressmeddelande skriver hon:

– Intresset är det inget fel på. Vi uppskattar väldigt mycket att det är ett rikt scenutbud även för våra yngsta här i Västervik, de är ju våra framtida kulturkonsumenter.