Igår berättade vi att projektet där en flytande hotellbyggnad ska dockas till byggnaden på Slottsholmen fått klartecken från länsstyrelsen. Anna Bobjer på Alm Equity skriver i ett mejl till oss att man räknar med att pontonen ska bogseras på plats i slutet av augusti i år:

"Pontonen kommer först att förtöjas i den södra hamnen under tiden som hotellbyggnaden monteras på pontonen. Därefter kommer pontonen med hotellet att bogseras upp och läggas på plats utanför Slottsholmen", skriver hon.

Pontonen tillverkas på Tjörn på västkusten och husmodulerna tillverkas i Liepaja i Lettland.

Artikelbild

| Så här har ALM Equity tänkt sig fasaden på det nya huset. De smårutiga delarna är träspån, och de andra partierna är liggande träpanel.

I ett pressmeddelande som släpptes under fredagsförmiddagen berättar Alm Equity hotellbyggnaden ritats av Sandell Sandberg, som även stod bakom huvudbyggnaden på Slottsholmen. Inredning av rummen står Mod arkitekter för. Totalt rymmer hotellet 33 rum i två plan. På det nedre planet kan man ha båten förtöjd framför uteplatsen.

Man berättar även om flera tekniska lösningar. Taket ska vara täckt med solceller, och byggnaden ska utnyttja den bergvärme som huvudbyggnaden på Slottsholmen har installerad.

Dessutom har man garderat sig för kommande torra somrar. Solcellsanläggningen ska nämligen kunna driva en avslatningsanläggning som ska säkra vattentillgången på Slottsholmen om grundvattennivåerna blir låga under en sommar.

Bakom projektet står Alm Equity med en 30-procentig ägarandel och Björn Ulvaeus. I pressmeddelandet skriver man också om hur man vill utveckla hela området. Som bekant så tar man över varmbadhuset och ska göra det till spa. Marinan ska få ett flytande kontor. Även där talas det om att arbetet ska börja i slutet av sommaren.