Under förmiddagen den andra advent startade Gamleby jul i Gamleby centrum. Det lokala bandet Nilas stämde upp och gjorde sig redo att kliva upp på scenen.

– Vi spelar mest rock från 60-talet. Det är det som de flesta vi spelar för vill höra. I dag kommer vi att köra jullåtar också och vi har en gästartist på dragspel, säger gitarristen och sångaren Lars Landstedt.

Förutom Lars Landstedt består Nilas av Nils Andersson, Thomas Davidsson, vikarierande trummis är Fredrik Edmark.

Artikelbild

| Sune Håkansson på tvåradigt dragspel var gästartist när bandet Nilas underhöll i Gamleby centrum.

Runtom i centrum stod bord uppdukade med lotteriförsäljning och allehanda varor. Karin Jakobsson fanns på plats med sin bok "Kusinligan" som är illustrerad av konstnären Agneta Frisk.

– Jag har alltid skrivit små berättelser. När min man råkade ut för en olycka var våra barnbarn räddningen. De gav oss extra energi genom den svåra tiden. Det var efter det som jag skrev den här boken, säger hon.

På ett bord bredvid låg vita ulliga lammfällar och färgglada barnkläder. Emma Norman från gården Rummelsrum, en bit utanför Gamleby, berättar att hon började sy när hennes son föddes och sedan fortsatte hon av bara farten. På gården har de för några år sedan börjat med lammuppfödning och i år har de första lammfällarna blivit klara.

Gymnasieungdomarna Felicia Engström och Alva Eklöv tillverkar och säljer doftljus. Det gör de inom så kallat UF-företag vilket är ett sätt att testa hur det är att vara näringsidkare.